Съдът в Хасково задържа под стража грузински гражданин, издирван в Германия за подбудителство за фалшифициране на документи и трафик на хора

0
59



Състав на Окръжния съд в Хасково задържа под стража грузински гражданин, издирван в Германия за подбудителство за фалшифициране на документи и трафик на хора, съобщиха от Съдебната палата. М. Д. (31 г.) е бил задържан въз основа на Европейска заповед за арест (ЕЗА) на пети април на Граничния контролно-пропускателен пункт “Капитан Андреево”.

Той е издирван от Районен съд в Хамбург, Германия, за провеждане на наказателно производство спрямо него за престъпления – подбудителство за фалшифициране на документи, системен незаконен трафик на чужденци, системен незаконен трафик на чужденци в идеална съвкупност със системно подбудителство към фалшифициране на документи, системно подбудителство към фалшифициране на документи, като за извършените от него престъпления е предвидено наказание “Лишаване от свобода” от 15 години.

Магистратите считат, че е наличие на реална опасност М. Д. да се укрие. Същевременно съдът отчита и факта, че искането за предаване лице няма трайна уседналост на територията на страната ни.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Последният случай с изправен пред Окръжния съд в Хасково и обявен за международно издирване с ЕЗА бе турски гражданин е с влязла в сила присъда в Нидерландия за участие в организирана престъпна група и подправяне на документи. На 14 февруари т. г. съдът го остави в ареста.

 

 

 

 

/ЛРМ/



Източник БТА