Студенти от Национална художествена академия създадоха лога за бургаските пристанища

0
76


Студенти от Националната художествена академия в София и филиала в Бургас създадоха проекти за лого на бургаските пристанища „Сарафово“, „Крайморие“ и „Ченгене скеле“ по инициатива на кмета на града Димитър Николов, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Конкурсът е проведен като учебна задача, в която студенти от втори и трети курс на специалност “Плакат и визуална комуникация” са създали общо 28 учебни предложения под напътствията на ректора проф. Георги Янков, доц. д-р Ненко Атанасов, доц. д-р Георги Павлов и асистент Живка Райкова. 

Община Бургас е избрала да разработи като визуална идентичност, представяща трите порта, проектите на Ашкън Седат от филиала в Бургас и на Александра Вутова и Яна Балтаджиева от Академията в София. Седат е отличен на първо място и той получава премия от 1500 лв. Неговите подгласнички ще получат съответно по 800 и 500 лв. 

Новосъздадените знаци ще съпътстват всички рекламни материали и според организаторите ще подобрят цялостния облик на всяко едно от трите бургаски пристанища. 

/ТС/



Източник БТА