Спортни надпревари с благотворителна цел организират учениците от Националната гимназия в Разград

0
62



Ползите и необходимостта от благотворителна и доброволческа дейност за обществото ни са неоспорими. Всяка година учениците от нашата гимназия организират и реализират свои благотворителни и доброволчески инициативи. Тазгодишната идея е да се състоят осем спортни надпревари, съобщиха от ръководството на Националната професионална техническа гимназия (НПТГ) „Шандор Петьофи“ в Разград.

Турнирите, които ще се състоят в продължение на няколко месеца, са подходящи и за ученици, и за възрастни. Те ще бъдат по канадска борба, тенис на маса, стрийтбол, търкаляне на тракторна гума, футбол на малки вратички, шах, скачане с чувал и волейбол. Сумата за участие в даден спорт е 10 лева.

На 18 април (четвъртък) ще бъдат турнирите по канадска борба, тенис на маса и шахмат. Всеки, който желае да участва, може да се запише до 17 април.

В средата на май предстоят турнирите по футбол на малки вратички и скачане с чувал, а през първата десетдневка на юни са турнирите по стрийтбол, търкаляне на тракторна гума и волейбол.

Идеята за реализацията на проекта “Турнири с каузи за малки и големи” е на ученически екип от гимназията. Със събраните средства от турнирите ще бъдат подпомогнати хора в нужда от Разград и региона.

/АБ/



Източник БТА