ТЕДИ САЛПАРОВ ПРОДЪЛЖАВА В РУСИЯ

Либерото на България и Нефтохимик 2010 (Бургас) и спортен директор на бургазлии Теодор Салпаров се разделя с шампионите. 37-годишният волейболист ще продължи кариерата си в Русия. Теди Салпаров ще облече фланелката на Газпром Юрга (Сургут), а договорът е до края на сезона. Либерото подготвя документи, като трябва да отпътува за новия си клуб най-късно в петък.

Теодор Салпаров се завръща в Русия, след като за последно носи фланелката на гранда Зенит (Казан). С казанци Теди Салпаров спечели Шампионската лига през сезон 2015/2016 и бе обявен за най-добро либеро на най-силния европейския клубен турнир. Той вече е играл за Газпром през далечната 2005/2006 години, а през годините в клуба са играли националите ни Теодор Тодоров и Тодор Алексиев, а бившият национален селекционер на България Пламен Константинов започна своя път като треньор в Русия именно оттам. “Разделям се с Нефтохимик, защото офертата от Газпром бе изключително добра” – коментира за BGvolleyball.com Теди Салпаров. – Новият ми клуб няма да участва в европейските клубни турнири. Целта пред него е запазване на позиции в руската Суперлига и достигане до плейофи в шампионата”, коментира още либерото.

В негово отсъствие Нефтохимик ще разчита в мачовете на другия състезател, който играе на поста либеро – Кристиан Петров. Следващият мач на шампионите е от петия кръг на Суперлигата на България, в който гостуват на Черно море (Варна). Срещата е на 8 ноември от 18,00 часа.

ПЕРУДЖА СПЕЧЕЛИ СУПЕРКУПАТА НА ИТАЛИЯ

Волейболистите от Сър Сейфти Конад (Перуджа) спечелиха за втори път Суперкупата на Италия. Воденият от Витал Хайнен тим се наложи над Лео Шус (Модена) с 3:2 (27:25, 23:25, 25:23, 18:25, 15:12) на финала на надпреварата, изигран в “Еуросуоле Форум” в Чивитанова Марке.

“Дяволите” играха втори в историята си финал, а Модена – седми. Във витрината си “моденезите” имат четири трофея. Най-резултатен бе Вилфредо Леон с 21 точки (6 аса, 2 блокади), 18 добави Александър Атанасийевич (2 аса, 2 блокади). За отбора, воден от Андреа Джани, Иван Зайцев бе над всички с невероятните 30 точки (2 аса, 2 блокади), Матю Андерсън приключи с 22 точки (3 аса).

ЗАВРЪЩАНЕТО НА КИМ КЛАЙСТЕРС СЕ ОТЛАГА

Завръщането на Ким Клайстерс на корта, което бе планирано за януари, се отлага, тъй като тя се възстановява от контузия на коляното. 36-годишната белгийка игра за последно през 2012 година и бе обявила този септември, че планира да се върне, когато новият сезон започне през 2020-а. “Трябваше да взема решението да не се състезавам през януари. Подлагам се на рехабилитация и лечение на контузия на коляното. Това е малшанс, но аз съм твърдо решена да се върна към играта, която обичам”, написа Клайстерс в Twitter.

Решението на Клайстерс отново да се включи в WTA тура, ще отбележи второто й завръщане към спорта, след като първо се оттегли през 2007 година, за да създаде семейство. Със своите 41 титли на сингъл Клайстерс реши да прекрати кариерата си след Откритото първенство на САЩ през 2012 година. След това тя започна работа като коментатор.

БОРИС БЕКЕР ПОСОЧИ КАКВО ПРЕЧИ НА СИМОНА ХАЛЕП

Германската тенис легенда Борис Бекер изрази мнение, че носителката на две титли от “Големия шлем” и бивша №1 в света Симона Халеп изразходва твърде много сили по време на мачовете си и затова не е достатъчно свежа през втората половина на сезона. “Познавам отдавна Симона. Коментирал съм нейни мачове и видях как тя печели “Ролан Гарос” и “Уимбълдън”. Тя има невероятни крака. Физически не е най-високата и силна тенисистка, но е много умна и има голямо сърце. Мисля, че Симона е на топниво, въпросът е как би могла да издържи цял сезон, тъй като изглеждаше много уморена във втората половина на годината, защото тя трябва да тича много, за да печели мачовете си. Във втората половина на сезона тя се изморява физически и психически и за нея става сложно да спечели два поредни мача”, коментира Бекер, цитиран от TennisWorld.

Германецът обаче вярва, че румънката има всички шансове да спечели Откритото първенство на Австралия. “Заради настилката и защото е в началото на сезона, мисля, че Australian Open е следващият голям турнир, който тя ще спечели. Често говоря с нея, но не мисля, че тя се нуждае от моите съвети. Тя има Дарън (Кейхил) и други треньори, цял екип. Аз имам ангажименти към мъжкия тенис в Германия, служа като ментор на някои от най-добрите германски тенисисти, близо съм до отбора за “Купа Дейвис”, правя предложения за важни турнири, така че съм зает човек. Но й пожелавам всичко най-добро”, каза още Бекер.

ОЛИМПИЙСКАТА ШАМПИОНКА ХАРПЪР-НЕЛСЪН СЕ ЗАВРЪЩА НА ПИСТАТА, ЗА ДА ГОНИ ТРЕТИ ОЛИМПИЙСКИ МЕДАЛ

Американската хърделистка Доун Харпър-Нелсън обяви, че ще се завърне на пистата, за да преследва ново олимпийско злато. Харпър-Нелсън, която прекрати кариерата през 2018 година, роди дъщеричка през април тази година. 35-годишната американка обяви, че вече тренира за Игрите в Токио догодина, като се надява в Япония да спечели третия си олимпийски медал. “Знам, че все още имам таланта да го направя”, каза тя пред Ройтерс. Харпър-Нелсън спечели олимпийската титла на 100 метра с препятствия в Пекин през 2008 г. и грабна сребро в Лондон през 2012 г.

По време на своята бременност тя продължи да тренира, казвайки на приятелите си, че просто иска да се чувства добре, но започна да говори за завръщане на пистата през май месец. “Говорих със семейството си и със съпруга си и той ми каза нещо като ‘Ще го направим, ако го искаш.’” След това тя е говорила с дългогодишния си ментор Боб Кърси да й помага отново, докато тренира със съпруга си Алонсо Нелсън.

ПРАЩАМЕ ОТБОР ОТ 12 СЪСТЕЗАТЕЛИ ЗА БАЛКАНСКИЯ КРОС

България ще бъде представена от 12 атлети в 63-ото издание на балканския шампионат по крос кънтри, който ще се проведе в Беране, Черна гора, на 9 ноември. Страната ни ще има отбори при девойките, юношите и мъжете, а при жените ще бяга само Маринела Нинева. В стартовете при младежите и девойките под 23 години няма да имаме представители. Състезанието ще бъде и една от последните проверки и селекция за Европейското първенство по крос кънтри, което е насрочено за 8 декември в столицата на Португалия – Лисабон.

Ето и имената на атлетите, които ще бягат за България в Беране:

Девойки под 20 години: Елица Тодорова, Девора Аврамова, Денислава Борисова, Маргарита Радева. Юноши под 20 години: Еркан Низам, Иван Иванов, Иван Андреев, Валентин Вълканов. Жени: Маринела Нинева. Мъже: Йоло Николов, Митко Ценов, Стоян Владков. atletikabg.com

Xoxo Pastrana

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST