Специализирана полицейска операция по метода “широкообхватен контрол” бе проведена днес на територията на Пернишка област

0
65



Специализирана полицейска операция по метода “широкообхватен контрол” бе проведена през днешния ден от служители на сектор “Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР в Перник. За това съобщиха от пресцентъра на институцията.  

В акцията се включиха и представители на регионалните структури на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, Агенция „Пътна инфраструктура”, Агенция „Митници“ и Националното тол управление.  

По време на акцията от 09:00 до 11:00 ч. и от 14:00 до 16:00 ч., през обособения контролен пункт на автомагистрала „Струма“ са проверени 76 моторни превозни средства и 84 шофьори и пътници. Основно контролните органи са проверявали за нарушения на Закона за движение по пътищата; техническата изправност и регистрацията на моторните превозни средства и теглените от тях ремаркета и полуремаркета; спазване на изискванията за допустими маси и размери на движещите се по пътищата товарни автомобили, времената за управление и почивка от водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари.  

“Пътна полиция” Перник е съставила пет акта за административни нарушения – три за претоварване и два за непоставени колани. Издадени са и дванайсет фиша и са връчени седем за вече извършени нарушения.  

Служителите на Автомобилна администрация са съставили един акт за неспазване на работното време от страна на водач на товарен автомобил.  

По време на спецоперацията са раздадени и над 100 флаера, изготвени във връзка с предстоящия мотосезон под мотото „Погледни в огледалото“ и „Спаси моторист“. 

Участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия в област Перник са шест и се намират на автомагистрала “Струма” и пътен възел “Даскалово”.

/МК/



Източник БТА