Софиянски не е на себе си от страх заради свата си Божков, призна си, че…

0
411

Аз се притеснявам за всеки един човек на публична позиция след това показно убийство на Алексей Петров, разкри той

Час преди заседанието за мярката на Васил Божков около Съдебната палата бе пълно с частни охранители, които обикаляха периметъра, оглеждаха покривите на сградите и контейнерите за боклук.

В същото време – на първия етаж, където се проведе заседанието – беше създаден коридор от подръчни материали, за да стигне Божков до залата, без да бъде притесняван от журналистите.

В съдебната зала и наблюдаващият прокурор Ангел Кънев влиза с млад мъж, който го пази. Специален режим е въведен и за бизнесмена.

От съдебната охрана осигуриха на Васил Божков коридор от пейки, маси и въжета, за да стигне безпрепятствено до съдебната зала.

Докато съдът решаваше дали да остави обвиняемия в ареста, неговият сват Стефан Софиянски коментира пред bTV, че се притеснява за живота му.

„Аз се притеснявам за всеки един човек на публична позиция след това показно убийство. Тъкмо бяхме забравили тези неща и убийството на Алексей Петров, не коментирам добър ли е, лош ли е, показва, че едно дългогодишно безвластие у нас, бих казал, води до такива резултати“, каза Стефан Софиянски, сват на Васил Божков.

Според Софиянски делата срещу Божков са „умишлено натрупани“.

„Натрупваш дела пък дано нещо стане, мен ми натрупаха 4 дела в рамките на един месец и ми коства 4 години да покажа, че нямат основание тези дела.
Сегашната прокуратура е в доста неловко положение“, поясни мъжът.

Извънредна ситуация на делото срещу Божков, ето какво се случва!

На Божков на този етап са предявени две обвинения – за хазарта и неплащане на такси в размер на над половин милиард лева и за криминални престъпления, включително подбудителство към убийството на Алексей Петров.

https://blitz.bg/