дом Акценти Трима се удавиха на Черноморието за денонощие

Трима се удавиха на Черноморието за денонощие

388
0
  • МВР: Летовниците не внимават, не слушат и командите на спасителите

Трима души се удавиха по Южното Черноморие за по-малко от денонощие, което е тревожен сигнал за коварно августовско море и липса на бдителност у летовниците, в съчетание с незачитане командите на спасителите по охраняемите плажове.

През вчерашния ден, малко преди 18:00 ч., на плажа в Слънчев бряг, до пост номер 6, в тежко състояние от морето е изваден 54-годишен румънски турист, който въпреки оказаната му медицинска помощ е починал.

В събота, около 10:30 ч., на плаж “Юг” край спасителен пост 2 в Китен от морето е извадена около 60-годишна удавена жена, с неустановена към момента самоличност.

Три минути по-късно, на друг плаж – Северния в Слънчев бряг, до спасителен пост 13 от морето е изваден удавен руски граждани.

От полицията в Бургас призовават към по-голямо внимание към плажната сигнализация и къпането в августовското море, особено с деца и надуваеми съоръжения, с цел ограничаване на неприятни инциденти, помрачаващи лятната почивка. Морето по Южното Черноморие е отнело живота на 23 души от началото на сезона.  bgvoice.com