Гатев заяви пред журналистите, че и той самият си задава много въпроси, на които все още няма ясен отговор

 

Никаква връзка не можах да направя. Как ще има близки отношения с Пригожин? Няма такова нещо. Тези неща бяха вкарани в делото, за да разсейват процеса – Крим, войната в Украйна, Африка. Това заяви адвокатът на Васил Божков Георги Гатев след като СГС реши да остави за постоянно бизнесмена в ареста.

“Делото се касае за хазарт и няма една дума за чужденци в него. Ако има нарушения, ще има обвинения. Има хора, които имат интерес той да е в ареста. Начинът, по който се отразяват събитията около него го показва. Едно нещо е, че не отговориха на нито една молба за правна помощ. Даже не го уведомяваха”, допълни той.

“Не знам политици да са му казвали какво да прави в Дубай. Едно от обвиненията е за изнасилване. Дали има опит или няма опит е друг въпрос. Не съм извикан рано тук, уведомиха ме, че делото е внесено в съда и се появих.

Васил Божков е сигурен и спокоен, но от това, което става да не стане така, че да съжали, че се е върнал. Логично е да си го помисли. Дойде, разчитайки че нещо се е променило, че може да разчита на обективност и безпристрастност, но май се оказа, че е сбъркал”, посочи още адвокатът на Божков.

“Не ми е споделил да има опасения. Никой политик не се е свързвал с мен”, допълни той.

Гатев заяви пред журналистите, че и той самият си задава много въпроси, на които все още няма ясен отговор.

https://blitz.bg/