Сдружение в Разград получи дарение от хранителни продукти и санитарни материали за жертви на домашно насилие

0
61



Сдружението „Един процент промяна“ и DraftKings – Пловдив предоставиха безвъзмездно на Сдружение „Център за съзидателно правосъдие“ в Разград по 50 пакета с хранителни продукти и със санитарни материали. С дарението ще бъдат подпомогнати потребителите на услугите в Кризисния център за жертви на домашно насилие и Консултативен център по проблемите на домашното насилие в Разград, съобщи за БТА изпълнителният директор на Центъра д-р Георги Милков. Той изказа благодарност за акта на доброта и щедрост, направен към разградското сдружение. „Признателни сме и за анонимния жест на щедрост на служители на “Ес Би Тек глобъл лимитед” – клон България да дарят ваучери за храна на стойност 400 лв. Хранителните продукти и санитарните материали ще помогнат на много семейства да посрещнат основните си нужди, а ваучерите за храна ще осигурят необходимото облекчение от финансовия стрес“, посочи Милков.

Той заяви, че каузата на екипа на Центъра за съзидателно правосъдие е да отвори Кризисния център, който стои заключен от пет години. „Основно ремонтираната сграда е на три етажа и може незабавно да приеме между 10 и 15 жертви на домашно насилие, ако се закупи необходимото обзавеждане и оборудване, както и да се осигурят средства за екипа от специалисти и издръжка за пълноценна промяна“, каза Милков. По думите му статистиката в сферата на защита от домашното насилие в област Разград през последните години показва възходяща тенденция на желаещи да ползват услугата. 

С подкрепата на организации като DraftKings – Пловдив и „Един процент промяна“ от сдружението се надяват да превърнат мечтата си за откриването на Кризисния център в реалност и да предоставят помощ на пострадалите от насилие в семейството.

/РИ/



Източник БТА