САЩ осъди до живот ученик, погубил 4-ма, затвори и родителите му. Как Темида у нас ще накаже за простреляното бебе?

0
82


Всички се вълнуваме за простреляното в главата с въздушната пушка на дядо му бебе от 11-годишен родственик във Враца. Състоянието на момченцето е много тежко, а дядо му е задържан. Вероятно ще бъде съден, че не е държал оръжието си под ключ.

Въпросът е как и защо заредената пушка се е озовала в ръцете на малолетен на злополучното роднинско гости и даже е гръмнала, без никой да забележи?

Само преди дни американски съд за първи път в историята осъди и родителите на 15-годишен от Мичиган, който откри масова стрелба в училище, уби 4-ма и рани 7. Те ще лежат от 10 до 15 г. заради престъплението на сина си, признати за виновни в дело за непредумишлено убийство. Синът им пък – до живот без право на замяна.

Вярно, директни паралели между двата случая, мотивите и вината за стрелбите не бива да се правят. В американския родителите са купили пистолет на сина си, в другия – дядото е искал да покаже как се стреля по пернати.

Но е оставил заредената пушка без надзор в присъствието на деца, вероятно по невнимание.

Животът на бебето виси на косъм – молим се да оцелее! Как обаче нашата Темида ще накаже за инцидента? Последният случай бе с убития с огнестрелно оръжие при игра в Мездра внук на бившия депутат Тома Томов. Бащата на стрелеца е осъден на 6 г. затвор за неправилно съхранение на оръжие.





Източник 24часа