Руски кораби са проследени близо до териториалните води на Обединеното кралство

0
160

©

Военни кораби на Кралските военноморски сили (RAF) и патрулни самолети са проследили няколко руски военни кораба, които са се движили близо до Обединеното кралство, включително през Ламанша, съобщава The Guardian.

HMS Tyne (патрулен кораб от клас River), HMS Portland ( фрегата клас Duke) и самолети P8 Poseidon са извършили операцията по наблюдение на движението на руските военноморски сили във водите в близост до Обединеното кралство, включително в Северно море и северната част на Атлантическия океан.

Базираният в Плимут HMS Portland и самолетите P8 Poseidon са рабоили съвместно за наблюдение на руски кораби, включително корветите “Бойкий” (корвет) и “Град”, крайцера “Маршал Устинов”, разрушителя “Североморск” от клас “Удалой” и други.

Говорител на военноморските сили на Обединеното краллство е заявил, че много от руските кораби са били свързани с Деня на руския военноморски флот, който се проведе в Санкт Петербург на 30 юли.

Базираният в Портсмут HMS Tyne е засекъл и други три руски кораба при изпълнението на отделни задачи, сред които “Меркурий”, корвета от клас “Стерегущий” и изследователският кораб “Академик Николай Страхов”.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник