Русия обяви двама служители на американското посолство за персона нон грата

0
154

©

Посланикът на САЩ в Москва Лин Трейси е била извикана в руското външно министерство, където й е връчена нота, според която действията на първия и втория секретар на посолството са несъвместими с дипломатическия им статут. Те са обявени за “персона нон грата” и трябва да напуснат Руската федерация в срок от седем дни. Това са съобщили от Министерството на външните работи на Руската федерация, предава ТАСС.

“На ръководителя на американската дипломатическа мисия в Москва Лин Трейси беше направен тежък демарш с връчване на официална нота относно несъвместимостта с дипломатическия статут на действията на първия секретар на посолството на САЩ Джефри Силин и втория секретар на посолството Дейвид Бърнстейн”, са заявили от руското външно министерство. “Посочените лица са извършили незаконни действия, като са поддържали връзка с руския гражданин Роберт Шонов, обвинен в “сътрудничество с чужда държава.”

“На посланика на САЩ беше съобщено, че Джефри Силин и Дейвид Бърнстейн трябва да напуснат територията на Русия в срок от седем дни”, са диоълнили от ведомството.

“Намесата на американското посолство в Москва във вътрешните работи на Русия е неприемлива и ще бъде решително прекратена”, са заявили от руското външно министерство.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник