Русия е унищожила 4 американски бронирани машини Stryker

0
178

©

Русия  обяви в четвъртък, че е ударила четири американски бронетранспортьора Stryker, като това е първият случай, когато страната твърди, че е ударила доставените наскоро от САЩ в Украйна машини, пише CNN.

Руските части в Запорожие са отблъснали украинска атака близо до село Роботине, съобщи руското министерство на отбраната и заяви, че е нанесло големи загуби на украинските войски и техника.

“Вражеските загуби възлизат на общо 195 украински военнослужещи, четири бронетранспортьора Stryker, две бойни машини на пехотата, три моторни превозни средства, една американска артилерийска система M777, едно британско оръдие FH-70, както и две “Мста-Б“ и една гаубица Д-20“, се казва в последния брифинг на руското министерство на отбраната.

Американските машини Bradley и Stryker, германските танкове Leopard 2 и британските танкове Challenger 2 са сред западната техника, изпратена в Украйна.

През януари Пентагонът обяви пакет за сигурност на Украйна на стойност 2,5 милиарда долара, който включва за първи път бронирани превозни средства Stryker и повече бойни машини Bradley. Това отбеляза значителна ескалация на бронираните превозни средства, които САЩ са предали на Украйна в борбата й срещу Русия, пише CNN.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник