Протестиращи се събраха пред Министерския съвет с искания за оставката на служебния премиер Димитър Главчев и служебния вътрешен министър Калин Стоянов

0
59



Протестиращи се събраха пред сградата на Министерски съвет с искания за оставката на служебния министър-председател Димитър Главчев и на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Друга част от исканията са за провеждането на честни избори. 

След като днес служебният кабинет и Калин Стоянов като вътрешен министър се заклеха, си помислиха, че всичко е свършило, но не е, заяви лидерът на сдружение “Боец” Георги Георгиев. По думите му на днешния протест гражданите искат оставката и на служебния министър-председател Главчев, защото номинацията на Калин Стоянов е негова.

Лидерът на “Боец” заяви, че протестите ще продължат и утре пред президентството, защото държавният глава е подписал указа. Според Георгиев целта на промените в Конституцията е да върнат ГЕРБ и ДПС на власт. “Те искат да имат пълния контрол върху институциите”, допълни още той. Според него след изборите предстоят и следващи “сглобки”.

Протестиращите скандираха “Оставка” и хвърлиха яйца пред сградата на Министерски съвет, а лидерът на “Боец” сложи кошче с надпис “Политически отпадъци”.

Протестът приключи без напрежение, в района имаше засилено полицейско присъствие. 

Организатори са сдружение „Боец“, които вчера протестираха пред Министерството на вътрешните работи (МВР) срещу оставането на Калин Стоянов на поста вътрешен министър и в служебния кабинет. От сдружението смятат, че Стоянов е отговорен за купуване на гласове по време на местните избори и казват, че разполагат с конкретни данни за неговата отговорност.

Днес на извънредно заседание на Народното събрание членовете на служебния Министерски съвет, назначени от президента Румен Радев, с премиер Димитър Главчев, положиха клетва пред депутатите, съгласно последните промени в Конституцията. 

/ЛРМ/



Източник БТА