Признавам вината си, паркирах неправилно

0
67


Ще иска обаче спирането по булеварда да бъде позволено в определени часове

Кметицата на пловдивския район “Западен” Тони Стойчева призна вината си за неправилното паркиране на “Пещерско шосе”, за което до медиите бяха изпратени снимки. “Като човек понасям своята отговорност, осъзнавайки, че нямам право на грешки предвид ценностите, които изповядвам. Призовавам контролните органи да санкционират всеки, който наруши правилата, и да не се допускат негласни договорки. Много често се паркира и на тротоарите, това е недопустимо, защото пречи на майките с колички, на пешеходците, често се уврежда настилката, а ремонтът струва много пари”, заявява тя в позиция до медиите. Преди седмица тя не отрече пред “24 часа”, че прави нарушението системно, но обясни, че просто нямало къде да остави колата си. 

Сега тя доразвива тази теза, като обяснява, че районът е презастроен, “има ръст на броя на автомобилите в града, водят се и междусъседски “войни” за паркоместа”.

“Преди няколко месеца преминах от другата страна на барикадата. Вече съм кмет на район. Наследството на предходната администрация на “Западен” е тежко. Това обаче за нас е мотивация да приложим интегриран подход, за да задоволим нуждите на всички страни – на шофьори, на пешеходци, на велосипедисти, доколкото това е в правомощията на районната администрация. Ако даден проблем е извън компетенциите ни, ние имаме диалог и с народни представители, и с общинските съветници”, казва Стойчева, която, преди да влезе в местната власт, беше виден протестър и негодуваше срещу всяко неспазване на правилата.

Тя посочва стъпките, което ще предприеме за решаването на проблема с паркирането. “Ще внесем в Общинския съвет предложение да се развали договорът за наем на зелената площ от 7,3 дка, която беше дадена на частната болница на булеварда от предходните общински съветници на символичната цена от 2300 лв. наем на месец. Напомням, че в края на мандата на Здравко Димитров бяха направени няколко опита, като на третия той успя. За мен тази сделка е нищожна”, твърди кметицата. И допълва, че ще поиска от предприятието “Организация и контрол на транспорта” да се въведе режим на паркиране в определени часови зони на улици, като това няма да затруднява пътния трафик. Такива са бул. “Свобода”, бул. “Пещерско шосе” и др., изтъква Стойчева.  Тя планира някои вътрешноквартални улици да станат еднопосочни и да се направи ревизия на знаците, които забраняват паркирането.

Ще търси и места за изграждането на нови паркинги.





Източник 24часа