Прекратен е трудовият договор на заместник-кмета по образование и култура на община Шумен проф. Светла Станкова

0
68



Кметът на община Шумен проф. Христо Христов, считано от 15 април, прекратява трудовото правоотношение на заместник-кмета по образование и култура проф. Светла Станкова, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.  

Оттам уточняват, че трудовият договор е прекратен по взаимно съгласие.

Кметът на община Шумен проф. Христо Христов представи петимата си заместници, сред които бе и проф. Светла Станкова, на пресконференция в края на ноември 2023 г.

Проф. Станкова, която бе избрана за общински съветник от листата на „БСП за България“ и впоследствие назначена за заместник-кмет по образование и култура на Шумен, е приела да членува в ПП „Възраждане“. Това съобщиха на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Шумен на 26 февруари проф. Станкова, народният представител от Шуменския избирателен район Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на местната организация на “Възраждане” и на групата на партията в Общинския съвет в Шумен. 

На пресконференцията бе припомнено, че проф. Светла Станкова бе кандидат за общински съветник от гражданската квота в листата на „БСП за България“, оглавявана от проф. Христо Христов, а „Възраждане“ официално са обявили подкрепата си за личността проф. Христов на втория тур на местните избори. В листата „БСП за България“ бе и назначената за заместник-кмет по здравеопазване и социална политика д-р Светослава Хайнова

/ЛРМ/



Източник БТА