Президентът е длъжен да подпише указите за назначаване на нови министри, каза Делян Пеевски

0
55



Съгласно Конституцията той е длъжен да ги разпише, заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на Народното събрание в отговор на въпрос за това, че президентът Румен Радев все още не е подписал указите за назначаване на нов служебен министър на външните работи и на нов служебен министър на земеделието и храните.

„Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички – „няма да подпиша за министрите“, другите – „ще махнем шефа на парламента“. Няма да има министри, няма да има премиер, няма да има шеф на парламента, утре може да няма и президент“, каза Пеевски.

Той заяви, че вече сме в предизборна кампания. Нека всички да спрат и да се съобразят с Конституцията. Президентът да се съобрази с Конституцията, Министерският съвет да се съобрази с Конституцията и ние да се съобразяваме с Конституцията. Трябва да бъдем отговорни към хората. Това е една игра, която ще я платят хората, добави Пеевски.

Убеден съм, че ще успее да запази равна отдалеченост и ще има евроатлантическата насоченост за България, коментира Пеевски за това дали предложеният за служебен министър на външните работи Даниел Митов ще бъде партийно назначение или ще успее да запази равна отдалеченост.

/АБ/



Източник БТА