Представители на туроператорски компании и хотелски вериги поискаха в писмо до Димитър Главчев Зарица Динкова да остане министър на туризма

0
60



Представители на туроператорски компании и хотелски вериги поискаха в писмо до предложения за служебен премиер Димитър Главчев настоящият министър на туризма в оставка Зарица Динкова да остане на поста си. Писмото, изпратено от официалния туроператор на курортен комплекс „Албена“ – „Албена Тур“ ЕАД, е подписано от изпълнителния директор на „Албена“ АД Красимир Станев, изпълнителния директор на „Либена България“, едноличния собственик на „Грифид Хотели“ Григор Фиданов, собственика на „Сънтурс“, хотели Уейв Ризорт и Модус Венцислав Танев и председателя на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация (ЕСПА) Сийка Кацарова. 

От организациите посочват, че през последните месеци заедно с Динкова са започнали дългоочаквани промени в управлението на рекламата на България като туристическа дестинация, с цел страната ни да се върне на европейската туристическа карта. „Да продължим започнатото е изключително важно за цялата страна, но най-вече за българското Черноморие, което носи над 70 % от приходите от туризъм годишно“, се посочва в писмото. 

„Туристическият сектор в България страда от липса на адекватна подкрепа през последното десетилетие, ние сме убедени, че запазването на Динкова като министър на туризма в много важно. Усилията и инициативите, започнати през краткия период, в който Динкова ръководи Министерството на туризма, започват да дават резултати“, се допълва в писмото.

На 3 април Зарица Динкова заяви по време на разширеното заседание на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, че разширяването на програмата за реклама на черноморските общини към вътрешността на страната е на своя финал и добави, че остават 20 на сто да бъде довършена.

БТА припомня, че преди дни кандидатът на служебен министър-председател Димитър Главчев представи проект на структура и състав на служебен кабинет, в него за министър на туризма е посочен Евтим Милошев.

/РН/



Източник БТА