ПП-ДБ даде списъка с кандидати за министър-председатели на президента, всичките свързани с ГЕРБ, заяви Слави Трифонов

0
70



“Продължаваме промяната – Демократична България” даде списъка с кандидати за министър-председател на президента, всичките свързани с ГЕРБ. Това написа лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов в профила си във Фейсбук и допълва, че Димитър Главчев е заел този пост преди няколко месеца с гласовете на ПП-ДБ. 

Според Трифонов, лидерът на “Продължаваме промяната” Кирил Петков е направил най-много през цялата история за Бойко Борисов. “Ти не само го изпра, не само го върна във властта, но и промени Конституцията така, че сега ГЕРБ да имат служебен кабинет”, обръща се към Кирил Петков лидерът на ИТН. 

Вчера държавният глава Румен Радев определи председателя на Сметната палата Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател в изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията, а днес му възложи да предложи състав на служебно правителство в рамкте на седем дни. 

Ще се стремим към избори “две в едно”, каза пред журналисти кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев на излизане от президентството. Ще търся министри, които са експерти, равно отдалечени от всички политически сили, подчерта той.

/МК/



Източник БТА