По шест инфраструктурни проекта за близо 10 милиона лева ще работи община Лясковец през настоящата година

0
59



По шест инфраструктурни проекта за близо 10 милиона лева ще работи община Лясковец, съобщи кметът на общината Васил Христов. Той е подписал шест споразумения с Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за финансиране чрез Инвестиционната програма за общински проекти от националния бюджет за 2024 година.

Първият договор е за реконструкция и подмяна на участъци от водопроводната мрежа в село Джулюница на стойност 5 516 000 лв. Проектът за реконструкция и рехабилитация на участък от общинския път между Лясковец и Честово е за 2 473 900 лв., а за укрепително-ремонтни дейности на Народно читалище „Развитие-1894“ в Драгижево – за 913 400 лв. На стойност  201 800 лв. е подписаният договор за аварийно-възстановителни, строителни и монтажни работи на водосток в село Добри дял. Две от шестте подписани споразумения са за ремонт на сградата и отоплителната инсталация на Средно училище „Максим Райкович“. Обектите са съгласувани и одобрени по реда на Закона за устройство на територията и имат строителни разрешения. Предстои обявяването на обществени поръчки за избор на изпълнители.

Община Лясковец ще подаде за одобрение още един проект към Националната инвестиционна програма. Проектът е за изграждане на спортна площадка в село Драгижево. Обектът е в обхвата на архитектурен ансамбъл и се изчаква съгласуване от Националния институт за недвижимо културно наследство.

/РН/



Източник БТА