Повишава се интересът към куклените спектакли за възрастни в Русе

0
64


Повишава се интересът към куклените спектакли за възрастни в Русе. Това съобщи пиарът на Държавния куклен театър в крайдунавския град Ивелин Пъшев. 

На сцената на културната институция тази вечер ще бъде игран спектакъл по стихове на френския поет Жак Превер. Той е сътворен по време на участието на русенските актьори в творческата работилница “Любовта към човека по време на война”, организирана от създателите на театрална компания “Puppet’s Lab” Веселка Кунчева и Мариета Голомехова. В нея се включи и хореографът Явор Кунчев. 

Артистите ще представят своя поглед към света на поета Жак Превер, преживял и двете световни войни. Чрез движение, слово и музика те ще изследват човешките проявления като омраза, конфликти и борби за власт, издигайки се над тях с послания за разбирателство, съпричастност и мир.

“Въпреки че често се възприема като детско забавление, кукленият театър има богата история в разглеждането на зрели теми за възрастна аудитория. Такива продукции позволяват да се разглеждат дълбоки и сложни теми чрез изкуството на куклите по нестандартен и провокативен начин. Веселка Кунчева и екипът й са известни с творческата си работа в областта на кукления театър за възрастни”, обяснява Пъшев.

/ХТ/



Източник БТА