Повече от шест часа продължават разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за споразумение за съвместно управление

0
71



Повече от шест часа продължават разговорите между ГЕРБ – СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) в парламента за споразумение за съвместно управление. Разговорите започнаха още вчера, но след края им нямаше информация за медиите. 

Тази сутрин преди подновяване на преговорите зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ – СДС Деница Сачева, която е част от преговорния екип, заяви пред медиите, че на този етап диалогът е конструктивен

Освен нея от страна на ГЕРБ -СДС в разговорите участват вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, както и заместник-председателите на парламентарната група Рая Назарян и Теменужка Петкова.

В преговорния екип на ПП-ДБ са премиерът в оставка Николай Денков, съпредседателят на „Продължаваме промяната“ – Кирил Петков и Асен Василев, и съпредседателите на „Демократична България“ – Христо Иванов и Атанас Атанасов. 

Президентът Румен Радев ще започне в понеделник консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание за съставяне на правителство, съобщиха през седмицата от прессекретариата на държавния глава. 

Оставката на премиера Николай Денков беше депозирана на 5 март в парламента. На следващия ден тя беше разгледана от Народното събрание, а депутатите я гласуваха единодушно “за”. Правителството в оставка направи в петък в Министерския съвет отчет за свършеното през изминалите девет месеца

/МК/



Източник БТА