Плувец на 92 г. се състезава на турнира „Родопа Смолян мастърс“

0
66



Тодор Керчев на 92 г. спечели наградата за най-възрастен състезател на проведения  в Смолян Международен турнир по плуване „Родопа  Смолян мастърс“.  Близо 240 плувци от България, Сърбия и Гърция участваха в петото издание на турнира за ветерани, организиран от плувен клуб „Родопа Смолян“.   Със състезанието се отбелязва и 50-годишнината на плувния спорт в Смолян, заяви пред БТА Никола Анастасов, председател  на плувен клуб „Родопа Смолян“ – ветерани.

Международният  турнирсе проведе в плувния басейн на Смолян  в 13 възрастови групи за ветерани. Тазгодишното издание е с рекордно участие на плувци, а според организаторите е напомняне за успешната плувна школа на Смолян, дала олимпийски и световни медалисти. За откриването на турнира пристигна шампионът  Петър Стойчев, а  с видео обръщения се включиха и другите легендарните плувци на Смолян Антоанета Френкева и Михаил Савов.  Международният турнир е празник за плувния клуб и за Смолян, искаме дълги години да  се осъществява, заяви Никола Анастасов.

Най-възрастният ветеран на турнира,  92-годишният  Тодор Керчев заяви, че плуването е спортът на дълголетието. Той  се състезава от 1950 г., включително и на плувни маратони. Поддържа спортната си форма на близо вековна възраст с плуване три пъти седмично по 1500 м.

/МД/



Източник БТА