Парламентът ще започне работа днес с изслушване на министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов

0
58



Парламентът ще започне работа днес с изслушване на министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов и на професионалното ръководство на МВР относно Мартин Божанов. Заседанието в тази му част ще бъде закрито, поради обсъждане на класифицирана информация, съгласно Закона за защита на класифицираната информация. Председателят на парламента Росен Желязков даде десетминутна почивка, за да се приготви залата за изслушването.

Парламентът реши да отложи за друго заседание точката, фиксирана като първа за днес – проект на решение за изпълнение на политиката за декарбонизация чрез енергийно обновяване на жилищния сграден фонд в страната. Това стана по предложение на Николай Нанков от ГЕРБ-СДС.

В началото на заседанието от парламентарната група на “Възраждане” излязоха с декларация за неизгодни според тях концесии на полезни изкопаеми.

Вчера заседанието на парламента започна в 9:00 ч. и продължи над 15 часа. Депутатите приключиха работа малко след 00:30 ч., като в края на заседанието решиха заради дългия работен ден днешното пленарно заседание да започне в 10:00 часа.

/ЛРМ/



Източник БТА