Парламентът одобри на първо четене законопроект, свързан с предоставянето на консултантски услуги Министерство на иновациите и растежа

0
56



Парламентът одобри на първо четене законопроект, свързан с предоставянето на консултантски услуги от Министерство на иновациите и растежа. Със 129 гласа “за”, нула – “против” и седем – “въздържали се” депутатите подкрепиха на първо четене Законопроект за ратифициране на Консултантски център INVESTEU по споразумение между Министерството на иновациите и растежа и Европейската инвестиционна банка за консултантски услуги.

Споразумението е подписано в София на 2 ноември 2023 г. В доклада на комисията по европейски въпроси се отчита необходимостта от предоставяне на консултантски услуги от страна на международна финансова институция с цел  проучване и изготвяне на структурна целесъобразност и ефективност на Българската банка за развитие и Фонд мениджър на финансови инструменти в България и да се оформи стратегия за преструктуриране.

Въз основа на направеното проучване, се очаква предложение за оптимизация в структурите и на двете финансови дружества. Възнаграждения за осъществяване на консултантските услуги към Европейска инвестиционна банка не се предвиждат, се казва в доклада на комисията.

 

/РИ/



Източник БТА