Парк за екстремни спортове ще изграждат в Ямбол на мястото на запустял терен

0
81



Атракционен парк за екстремни спортове ще бъде изграден в Ямбол на мястото на запустял терен, съобщиха от общинския пресцентър. За целта е осигурено финансиране от държавата, а договорът е подписан днес от заместник-кмета на Ямбол Енчо Керязов и спортния министър в оставка Димитър Илиев.

Проектът е на стойност 632 840 лева. От тях 50 процента се отпускат безвъзмездно от министерството по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти, а останалите средства са от бюджета на община Ямбол.

Паркът за скейтборд, ролери, тротинетки и велосипеди ще се простира на 1206 кв. метра на терен до бившата бонбонена фабрика в града. Проектът е обсъден с младежи в Ямбол, които се занимават с екстремни спортове, уточняват от Общината. 

През последните четири години в града са изградени и обновени 21 комбинирани спортни площадки за баскетбол и футбол, пет фитнес площадки на открито. Направени са основни ремонти на лекоатлетическата писта на градския стадион и на общинския плувен басейн в комплекс „Златен рог“, припомнят от местната управа.

С подобрената материална спортна база са се увеличили с 90 процента децата и младежите в спортните клубове в Ямбол. Със съдействието на общинското ръководство от 2020 г. насам са създадени и лицензирани нови 12 спортни клуба. По-добрите условия за масов и професионален спорт в града са приоритет и през настоящия мандат, посочват от кметството.

Преди дни Община Ямбол получи и 2,3 млн. лева държавно финансиране за изграждане на нова мултифункционална спортна зала.  

 

 

/РИ/



Източник БТА