Още един положителен резултат за COVID-19 в Добрич

0
1547

 

Още един мъж е с положителен резултат за заразяване с COVID-19. Това съобщи директорът на Регионална здравна инспекция Добрич и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова. Тя заяви, че мъжът е бил настанен за лечение във Второ вътрешно отделение на МБАЛ Добрич, но поради съмнение за коронавирус инфекция е преместен в Инфекциозно отделение и му е взета проба за изследване, чийто резултат е положителен.

„Съгласно методиката веднага след преместване на пациента бе извършена дезинфекция на Второ вътрешно отделение и общите части на болницата. Освен на пациента бяха взети проби и на медицинския персонал на смяна, като всички проби са отрицателни“ – каза д-р Св. Ангелова.

Съгласно протокола за действие, със заповед на директора на РЗИ се разпорежда на директора на МБАЛ Добрич да се спре приема на пациенти във Второ вътрешно отделение, като се осигури непрекъснатост и се осъществява прием на пациенти, но те се настаняват за лечение в друго отделение. След изписване на пациентите в отделението, които в момента се намират за лечение там, ще бъде направена окончателна дезинфекция, а самите пациенти ще бъдат поставени под карантина и ще бъдат под наблюдение, допълни още д-р Ангелова.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ДОБРИЧ