След спешна среща на ресторантьорите с Бойко Борисов, Ананиев променя заповедта си, забраната няма да е до 30-ти

Нощните заведения отварят на 15 юни, а не след 30 юни, съобщиха от Българската асоциация на заведенията. Оттам заявиха, че са провели спешен разговор с премиера Бойко Борисов и са получили уверение, че е станало недоразумение със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, който удължи забраната до 30 юни.

“След спешен разговор с премиера Бойко Борисов, получихме уверение, че техническата грешка във вчерашната заповед на министъра на здравеопазването, съгласно която до 30 юни не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове и клубове, ще бъде отстранена. Така нощните заведения ще отворят на 15 юни, както беше обещано”, заявиха от асоциацията на ресторантьорите.

“Призоваваме всички колеги да спазват стриктно предпазните мерки, за да приключи кризата с Covid-19 възможно най-скоро. Изразяваме своята благодарност към премиера Бойко Борисов за бързата реакция и поредната подкрепа, която оказа на най-засегнатия бранш”, се казва в позицията.

Според последната заповед на Кирил Ананиев всички дискотеки, пиано-барове, нощни барове и клубове трябваше да останат затворени до 30 юни, а тържествата на закрито, включително кръщенета и сватби са разрешени, но не е позволено събирането на повече от 10 души.

https://lupa.bg/