Откриха изложба, посветена на „Каузата Божик 2023“ в Народното събрание

0
60



Изложба живопис под надслов „Свързаност“ на художничката Петра Добревска беше открита в Мраморното фоайе в Народното събрание. Изложбата въплъщава идеята за причинно-следствените връзки и подкрепя позитивизма като начин на мислене. 

„Това, което ни липсва, е именно да бъдем свързани и да осъзнаем, че всеки един от нас е една малка част от цялото, ние правим това общество реално и възможно да живеем добре в него“, каза Петра Добревска. 

Тя уточни, че изложбата е посветена на „Каузата Божик 2023“ за възстановяване на сградата на Народно читалище „Георги Попиванов 1957“ в с. Спатово, Мелнишко. За съжаление тази сграда е в окаяно състояние и поемаме инициативата за нейното възстановява, посочи художничката и допълни, че 20 процента от продажбите на всяка картина от изложбата ще бъдат дарени за тази кауза.

На събитието Елена и Яне Каменарови представиха традиционната музика, инструменти и костюми на Мелнишкия край.

Изложбата може да бъде посетена до края на седмицата. 

Петра Добревска е професионален художник, родена в Пловдив. Стилът й е абстрактен експресионизъм. Има над 25 самостоятелни изложби и голяма част от картините й са собственост на колекционери от цял свят. 

/РБ/



Източник БТА