Осъдиха на пет месеца затвор мъж, отправил закани, обиди и заплахи към полицейски служители в Казанлък

0
65



Районният съд в Казанлък осъди на пет месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим 40-годишен мъж, отправил закани, обиди и заплахи към полицейски служител. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Пред съда мъжът с инициали Т.Т. се е признал за виновен в това, че 15 януари тази година в Казанлък е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. При извършване на проверка от полицейски служители, 40-годишният мъж е отправил нецензурни думи и слизайки от автомобила, в който пътувал, изтръгнал с ръце задната му регистрационна табела, хвърлил я към единия полицай и го ударил, след което отправил закани, обиди и заплахи към полицейския екип, работещ по осигуряване на обществения ред. 

Деянието, извършено от Т. Т., по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, и представлява опасен рецидив. Полицейските служители са поискали от подсъдимия да представи лична карта или документ за самоличност, при което той проявил агресивно поведение.

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда, посочват от съда. 40-годишният мъж има и други криминални прояви и е осъждан за други престъпления.

През октомври миналата година мъж намушка полицейски служител в казанлъшкия ромски квартал „Казмера“.

 

/БИ/



Източник БТА