Окръжният съд в Благоевград е взел мярка за задържане под стража на мъж, обвинен за контрабанда на наркотици през „Кулата“

0
74



Окръжен съд-Благоевград e взел мярка за неотклонение “задържане под стража” на мъж, обвинен в контрабанда на наркотично вещество през граничен пункт „Кулата“, съобщиха от съда.

Съдът е счел, че от събраните до този момент доказателства може да се направи обосновано предположение за евентуална съпричастност на обвиняемия към извършеното престъпление, както и че е налична опасност обвиняемият да се укрие, но не е налице опасност да извърши престъпление.

На 48-годишния мъж е повдигнато обвинение, за това че на 30 март през граничен пункт „Кулата“, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, с товарна композиция, състояща се от влекач и полуремарке, през границата от Гърция в България е внесъл високорискови наркотични вещества. 

Открити са 115 вакуумирани полиетиленови плика с канабис, с общо бруто тегло 108,27, на стойност 1,728 млн. лева. Случаят не е маловажен, не са налице основания за прекратяване на наказателното производство и деянието е престъпление от общ характер, информират от съда. 

Определението на Окръжен съд-Благоевград може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок. В случай на жалба или протест заседанието е насрочено за 9 април от 10:00 часа пред Апелативен съд-София, допълват от там. 

Тази сутрин от Окръжната прокуратура в Благоевград съобщиха, че са внесли в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали С. С., привлечен като обвиняем по образувано досъдебно производство за контрабанда на наркотично вещество.

/РИ/



Източник БТА