ОИК-Вълчедръм е получила писмо от КПКОНПИ за конфликт на интереси за кмета Иван Барзин, но е отказала да прекрати правомощията му

0
64



Общинската избирателна комисия (ОИК) във Вълчедръм е провела извънредно заседание след получено писмо от Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за установен конфликт на интереси, касаещо кмета на Вълчедръм Иван Барзин. Комисията е взела решение, с което отказва да прекрати предсрочно правомощията на Барзин, съобщиха на сайта на ОИК-Вълчедръм.

Съобщението от Комисията касае разпореждане на Иван Барзин с общинска земя край Вълчедръм – 1200 декара пасища и около 100 декара обработваема земя. С разпореждането тази земя е дадена на фирма, в която участва съпругата на кмета Диана Барзина.

Членовете на ОИК-Вълчедръм са преценили, че няма достатъчно основания за предсрочно прекратяване правомощията на кмета на общината, тъй като няма достатъчно документи в съобщението на КПКОНПИ. От ОИК са заявили, че по казуса трябва да се произнесат административните съдилища в Монтана и София.

Кметът на община Вълчедръм Иван Барзин заяви за БТА, че става въпрос за поредната атака срещу него от страна на хора, които са загубили местните избори през миналата година и няколко пъти преди това от 1999 година насам. Той коментира, че срещу него многократно са подавани сигнали за злоупотреби, но след проверка на прокуратурата нито веднъж не е образувано разследване.

 

 

 

 

/БИ/



Източник БТА