Общо бъдеще” ще се проведе днес в Добрич

0
66



Местна конференция по проект “Европа на Балканите: Общо бъдеще” ще се състои днес в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в Добрич. Форумът ще започне в 10:30 часа и в него ще вземат участие представители на държавната и местната власт, екипът на Областния информационен център, представители на Местни инициативни групи и Търговско-промишлената палата.

По време на конференцията ще бъдат дискутирани новостите за програмния период 2021-2027 г. и постигнатите резултати през предходния програмен период 2014-2020 г.

Проектът “Европа на Балканите: Общо бъдеще” се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия и надгражда вече осъществения проект “Европа в България: Общо бъдеще”. Сред целите му са: по-добро разбиране на ролята на политиката на сближаване, включително на Балканите; повишаване на осведомеността за проекти, финансирани от Европейския съюз (ЕС) чрез Кохезионната политика; насърчаване на открит диалог за резултатите от изпълнението на местно ниво, както и на гражданското участие по въпроси, свързани с политиката на сближаване. 

Началото на поредицата от конференции по проекта беше дадено на 20 декември миналата година в София. 

 

/ВЙ/



Източник БТА