Общинските съветници от ИТН в СОС заявиха, че безотговорното поведение на публични личности трябва да бъде наказвано изключително строго

0
65



Общинските съветници от „Има такъв народ“ (ИТН) в Столичния общински съвет (СОС) заявиха, че безотговорното поведение на публични личности трябва да бъде наказвано изключително строго и безапелативно, с цялата сила на закона. Това съобщиха от пресцентъра на ИТН.

„Общинският съветник от „Продължаваме промяната – Демократична България – Спаси София” (ПП-ДБ-СС) Благовест Георгиев причини катастрофа на ул. “Драган Цанков” и ул. “Кирил Видински” в София, след което избягал от местопроизшествието. Позор! Срам! Член на комисията за децата, младежта и спорта, както и на комисията за транспорт и пътна безопасност се държи като пиян, дрогиран уличен гамен”, се казва в позицията. Уточнява се, че „историята помни, че същият общински съветник, отговорен за младежите в София и безопасността по софийските улици, вече е бил лишаван от свидетелството си за правоспособност, но явно не е научил своя урок. Лошото е, че уроците, които дава чрез личния си пример, са пагубни за манталитета на младите българи. Подобно безотговорно поведение на публични личности, които следва да бъдат пример за подражание, трябва да бъде наказвано изключително строго и безапелативно, с цялата сила на закона“, пишат от ИТН.

Днес кметът на София Васил Терзиев и Общинските съветници на ПП в СОС, както и Изпълнителният съвет на ПП също поискаха оставката на Благовест Георгиев. От МВР съобщиха за катастрофа в София, при която виновният водач е избягал от местопроизшествието. Сигналът за инцидента е подаден около 21:00 часа вчера, а очевидци са съобщили, че минути по-рано на кръстовището на улиците „Драган Цанков“ и „Кирил Видински“ лек автомобил „Ауди“ навлиза в насрещното платно и реализира пътно произшествие с друго превозно средство. Водачът не е спрял и е напуснал мястото на катастрофата. Органите на реда са установили самоличността на 43-годишния водач. Пред тях мъжът е заявил отказ да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества.

/РИ/



Източник БТА