Община Струмяни отбелязва своя празник днес

0
63



Община Струмяни отбелязва своя празник днес, съобщиха от местната администрация. Официално община Струмяни започва да функционира на 7 април 1979 г. Поради тази причина от 2000 г. празникът на града се отбелязва на 7 април, но по традиция честванията са в почивен ден около датата. 

Програмата, която Общината организира, ще започне още в ранните следобедни часове, с идеята всеки да намери своя подходящ нюанс и да се забавлява, каза за БТА заместник-кметът Фиданка Котева. В 16:30 часа на площада в центъра на Струмяни е предвидена празнична изложба, която е под надслов „Великден идва“. Арт изделията, които ще бъдат изложени, са изработени от децата на община Струмяни, каза Котева. 

Малко по-късно в 17:30 часа отново на площада е предвидено детско забавно тържество с участници Маг Икар, които ще забавляват нашите деца и малчугани с песни, игри и танци, каза зам.-кметът. 

Вечерният концертен блок започва към 18:00 часа. В него традиционно са включени децата от детски градини, училища, самодейци от читалищата на община Струмяни, певческа група за автентичен фолклор от село Игралище, ансамбъл „Малешевци“ към Народно читалище „Братя Миладинови“ в село Микрево и ансамбъл „Веселие“ от град Симитли, обясни Котева.

В по-късните часове предстои празнична хороводна китка, поднесена от певицата Нелина. Вечерта ще продължи с огнено шоу, заря, а в по-късните часове за младата аудитория сме поканили рап изпълнителите Торино и Пашата, каза Котева. 

/РН/



Източник БТА