Не ми е приятно да го кажа, споделя водачът на листата на „Републиканци за България“ в Добричка област Светослав Петков, но е факт – ние се явяваме на парламентарните избори ЗА ДЪРЖАВА С ПРАВИЛА, докато назобили се с пари партии и коалиции разчитат на старото избирателно правило – бонуси с ваучери, фланелки, „предизборни играчки“, обещания за общински и държавни служби, социални помощи в бъдеще време… Разбираме за този подход всеки ден, когато влизат при нас – в шатрата в центъра на Добрич – уж за среща, но с думите още от входа: „Какви бонуси давате?“

Според кандидатите за депутати от листата на „Републиканци за България“, държавата ни е на този хал, защото е пропита с предизборни бонуси от времето на Великото народно събрание през 1990 година, та до днес, когато КОРУПЦИЯ е най-често употребяваната дума по медии, кръчми, на банкети или на предизборни срещи. Тези млади хора смятат, че е полезно да се дарят примерно 5000 лева за кауза за подпомагане обществото, общината, на някоя гражданска организация или болница, отколкото да се подкупят 100 човека /потенциални избиратели/ с по 50 лева.

Тези дни с лични средства и с помощта на местната фирма „Нова идея – 1“ е подпомогнато сдружението на майки на деца с увреждания „Ние 2020“ за повече уют на специализираната им стая. Петър Костадинов, съдия по футбол, втори в листата на „Републиканци за България“, поема веднъж седмично да тренира децата с увреждания, които до този момент пътуват до Варна за това занимание, което е неотделима част от възстановяване и укрепване на тяхното здраве. Трети в листата е Женя Андонова – учителка, следват професионалният колоездач и носител на много отличия Красимир Василев и завършилата в Шотландия и завърналата се в Добрич специалистка в туристическия бранш Мелани Станева.

В месеца преди изборите кандидатите за депутати и членове на партия „Републиканци за България“ имаха множество срещи в градовете и селата на Добричка област. В тях те се запознаха с конкретните проблеми на хората и споделиха акценти в програмата на партията. Според тях изключително тежък проблем остава и се задълбочава демографската катастрофа в Добричка област, обезлюдяването на всички населени места, някои от които вече са изоставени и потъващи в забрава и бурени, други – като във филми на ужасите, с по един-двама жители, които живеят всекидневно със страх да не бъдат нападнати, ограбени, насилени… Добруджанци по селата са възмутени, че са принудени с различни „оздравителни“ мерки да не могат да гледат животни и така да поемат част от нуждите за лично и на семействата им физическо оцеляване. Отрудени хора са отчаяни, че са безпомощни да спрат ограбването на държавата с все по-законно измислени схеми, включително и на европейските помощи. Задават въпроси към кого са  насочени помощите на Брюксел – към личното забогатяване на определи кръгове – политически и икономически, или към развиване на икономически структури и създаване на нови работни места.

Според „Републиканци за България“ в основата на националната сигурност е предоставянето на значително по-голяма законова и икономическа самостоятелност на общините, развитието на които в момента е оставено на волята, предпочитанията и дори личния интерес на управляващите в столицата, независимо от коя политическа сила са те.

„Републиканци за България“ смятат, че най-големите партии и в момента нямат конкретни програми за превръщането на Добруджа от източник на суровини в производител на стоки за потребление и износител на продукти с висока добавена стойност. Споделят недоверието на местните хора, че Добруджа отново стои встрани от пътя за европейско развитие на България. В смисъл, че изпълняващите се в момента европроекти не са част от дългосрочна стратегия за изваждане на Североизточна България от икономическата пропаст, в която пропада, въпреки природните ресурси, въпреки трудолюбието и патриотизма на местните хора, въпреки амбицията на едва оцеляващите малки, средни и няколко по-едри фирми.

„Републиканция за България“ са за държава с правила. Ако и Вие сте за държава с правила, каним ви да гласувате с № 21 на парламентарните избори на 11 юли. Не грешете в избора си, късно ще бъде в близките месеци и години да кажете: „Каква стана тя, защо подкрепих това управление, а живея по-зле?!“

С № 21 имаме шанс най-после да започнем на чисто да градим дома си – ДЪРЖАВА С ПРАВИЛА!

Републиканци за България – Добрич

Купуването и продаването на гласове е престъпление!