Поредица от срещи организира в община Каварна водачът на листата на ПП „Републиканци за България“ за Добричка област д-р Севдалин Куцаров. Той разговаря с хората от селата Белгун и Нейково, както и с избиратели от общинския център. Основните проблеми, поставени от хората, бяха свързани с достъпа да здравеопазване в малките населени места, с инфраструктурата, както и с подпомагането на малките стопанства в селата и затруднения достъп до евросубсидии. „Усещането ми след тези срещи е за тъга. Хората в малките селища са почти напълно обезверени, те наистина не виждат светлина в края на тунела, смятат себе си за обречени на сивота и недоимък – сподели след срещите си д-р Куцаров. – Драстична е разликата в начина на живот и в перспективите, които се демонстрират от екрана на телевизиите в столицата и големите градове.

Именно на това невидимо, но съществуващо разделение трябва да се сложи край. Всички живеем в една държава, всички сме българи и всички би трябвало да имаме еднакви шансове за живот, за работа, за достъп до здравеопазване, образование, бизнес…  – каза д-р Куцаров. – Именно това е залегнало и в програмата на „Републиканци за България“ – независимо от царящата в много сектори разруха, да се опитаме да стъпим на здрава основа и да създадем правила, гарантиращи на всекиго равни шансове и достоен живот. Нито „Републиканци за България“, нито която и да е политическа формация могат да направят това с магическа пръчка.

И не бих могъл да обещая на хората, че -ако гласуват с бюлетина № 21, всичките им проблеми ще се решат утре. Но съвсем отговорно мога да заявя, че целта на сформирането на „Рупубликанци за България“, приоритетите, залегнали в програмата на партията, както и отговорното мислене на хората, ангажирани с нейната политика, ще доведат до по-бързо решаване на наболелите проблеми.“

РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ