В неделя, на Сирни Заговезни, ръководствата на няколко партии в Добрич, регистрирали листи за участие в предстоящите избори за народно събрание, дадоха пример за това, че идеологическите различия и предизборната надпревара не могат да бъдат пречка да се случи нещо добро,  да се направи нещо заедно.
И макар в този случай да става дума просто за футболен мач, примерът за това – хора с различни убеждения да се чувстват еднакво добре на терена и да радват еднакво – с ентусиазъм и къде по-големи, къде не толкова, футболни умения, своите почитатели е наистина заразителен. „Републиканци за България“, ДПС, „Изправи се! Мутри вън!“ се включиха в срещата. БСП и ВМРО пожелаха да участват, но имаха обективни причини да не пуснат свои хора на терена. Изненадващо за организаторите ГЕРБ и „Има такъв народ“ отказаха отправеното им предизвикателство.

С настроение и демонстрация на футболни умения, с шеги и сериозни реплики за бъдещето на Добрич и Добруджа, междупартийният футболен турнир завърши без победители. „Всички играхме за Добрич“ – отговорно заяви вр.и.д. Областен координатор на „Републиканци за България“ Николай Милков след края на феърплея. И добави, че победител е самата идея за общност, за да се случи нещо добро!

Републиканци за България