Николай МИЛКОВ – вр.и.д. Областен координатор на ПП „Републиканци за България“ и втори в листата за Добрички регион: Крайно време е в политиката да отпадне думата „Аз“ и да заговорим като „Ние“
– Г-н Милков, Вие сте млад човек и досега винаги сте се занимавал с бизнес. Защо Ви трябваше да се захващате с политика? И респективно – защо избрахте „Републиканци за България“? И още едно защо – защо ръководството на партията се довери именно на Вас – да създавате структура в Добричка област и да ръководите дейността на младата партия в най-трудното време – предизборната кампания?
-Не бих казал че съм вече толкова млад. Всъщност, аз съм човек, който работи от 14-годишна възраст,  натрупал съм опит през годините, бил съм на длъжности от най-ниско до мениджърско ниво. Основното, което ме накара да се захвана с политика, е разединението на нацията. По пътя, по който сме тръгнали с това разделение, не ни чака нищо добро. А онези, които ме познават, знаят, че аз мога да обединявам хора с различно мислене, с различна политическа принадлежност, за да работим за единна кауза. „Републиканци за България“ ме поканиха да подкрепя тяхната кауза. И още при първия ни разговор с г-н Цветанов, поставих ясни условия за моето участие в политическия проект, а именно: че не София трябва да определя политиката на района, а местната структура трябва да задава насоките за регионалната политика. Другото, което уточнихме е, че всеки трябва да отговаря за това, от което разбира, а в основата на създаването на „Републиканци за България“ е работата с експерти. Тези две неща ми бяха гарантирани и затова приех да бъда областен координатор на новоучредената партия.
– Какво смятате, че трябва да се промени в политическия живот и в българската действителност? И как, според Вас, може да се случи тази промяна?
– Основното, което трябва да се промени в политическия живот, е да отпадне думата „Аз“,  да се говори за „Ние“. Защото от региона излизат 6-има депутати, а разногласията им досега са една от причините за обезлюдяването на Добруджа и за критичната ситуация в нашия регион. При пристигането на водача на листата на „Републиканци за България“ д-р Севдалин Куцаров в града направихме няколко срещи с водещи партии, за да споделим с техните ръководства нашата идеология за обединение и работа в полза на хората от областта. На места тя беше приета доста добре. Някои от партиите откликнаха , а други не останаха въодушевени от идеята. Това стана ясно и на организирания междупартиен футболен турнир, в който – въпреки отправената към всички покана, взеха участие само три партии. Нежеланието на другите да се включат дори в това безобидно начинание не е добра атестация за съвместна бъдеща работа. А ние от „Републиканци за България“ търсим и ще работим именно за тази промяна. За пореден път го казвам – търсим обединението за обща кауза. А каузата е „Област Добрич!“
– Кои са приоритетите на „Републиканци за България“ за бъдещето на страната ни и кои са Вашите лични приоритети, свързани с Добричка област?
– Приоритетите за страната, декларирани и обосновани в програмата на „Републиканци за България“, са: здравеопазване, електронно управление, образование, екологично земеделие, подпомагане на малкия и среден бизнес, промяна на съдебната система… Всичко изброено, залегнало в програмата на партията, касае Добруджа. А основен приоритет за нашия регион е постигането на реална децентрализацията.
Моите лични приоритети са свързани със здравеопазването, тъй като загубих родителите си, вследствие на грешки в тази жизненоважна система на местно ниво. Затова лично за мен, а предполагам и за повечето хора, достъпът до качествено здравеопазване е абсолютен приоритет! Другото, което се надявам да се случи и за което ще работя активно, е да могат да се реализират даваните вече 12 години обещания за подобряване на инфраструктурата, образованието, туризма и спорта в региона!
– Как оценявате предизборната кампания, която почти привърши и какви са Вашите очаквания за вота на добруджанци?
– Оценявам кампанията като цяло – от онова, което виждам при срещите ми с хората от региона, като доста тъжна. Поради факта, че хората са обезверени, лъгани през годините, нежелаещи да гласуват. При обиколките ни с водача на листата д-р Куцаров – от човек, който е бил винаги против това децата ни да учат в чужбина, да работят в чужбина и да се реализират там, аз претърпях катарзис и вече не само разбирам подобен житейски избор, но – ако нещо не се промени, дори аз ще последвам онези, които са избрали да се реализират извън страната. Но това, което видях и почувствах, още повече ме амбицира да проведем една позитивна, разяснителна кампания и да направим така, че тя да има успешен край за промяна!
– Как ще продължи съществуването на новоучредената партия „Републиканци за България“ областта?
– Още при учредяване си партията е заявила, че няма да бъде еднодневка, а дългосрочен проект, който ще отстоява приоритетите си във времето. И независимо от резултата от предстоящите избори, партията ще се бори за подобряване на стандарта на живот на гражданите на Република България!
– Какво е вашето послания към добруджанци дни преди вота на  4 април?
– Ако не излезем да гласуваме на 4 април, промяната, която всички желаем, ще остане мираж!