НА ЖИВО: Григор Димитров – Александър Зверев 6:7, 6:4, германецът спечели втория сет – Тенис – Мъже

0
70


Григор Димитров и Александър Зверев играят при резултат 6:76:4 в 1/2 финал от тенис турнира в Маями. На Gong.bg следим НА ЖИВО всички интересни моменти от срещата.

Победителят от този сблъсък ще играе във финалния мач срещу Яник Синер, който по-рано разби Даниил Медведев.

Синер отнесе Медведев за финал в Маями

Gulliver/GettyImages

Първи сет

Двубоят започна със сервис гейм за Григор. Без особени затруднения и с добър начален удар бъгаринът стигна до 40:0, след което с директна точка от сервис затвори гейма.

Вторият гейм същоо започна без дълги разигравания и две сравнително лесни спечелени подавания за Зерев. Последва агресивна игра на Григор от основната линия и с хубав форхенд намали на 15:30. Това не притесни германеца и след още две точки той изравни резултата.

Григор продължи да доминира на свой сервис, като завърши с успех отново на нула. 

Зверев не беше толкова убедителен, но продължи да се движи по план и да не изостава.

В следващия гейм при 30:15 за Димитров се разигра страхотна точка. Двамата тенисисти развъртяха 32 удара, но за съжаление победител се оказа Зверев.

Веднага след това обаче последва ас. Опонентът на българина не се предаде и с добра комбинация докара нещата до 40:40. Последва глупава грешка от Григор, която доведе до първа точка за пробив. Гришо обаче не трепна и я отрази. Драмата продължим, но в най-трудния момент дойде нов ас, който спечели гейма за Димитров.

Гейм №6 премина доста по-леко, след като Саша се възползва от добър начален удар и загуби само една точка преди да изравни – 3:3.

Димитров забрави бързо трудностите при предишното подаване и със солидна игра отново взе аванс в резултата.

Осмият гейм в двубоя означаваше, че Зверев ще сервива с нови топки, което му даде скрито предимство. Той се възползва и с четири супер сервиси не остави никакви шансове за пробив.

Гейм на нула, 5:4 и Зверев ще сервира за оставане.

Резултатът бързо набъбна до 30:0, но при първото разиграване Григор изпълни страхотен удар, след което спечели и следващата точка. Германецът устеи напрежение и след удар в мрежата се стигна до сетбол. Първият сервис на Зверев отново не влезе и след разиграване той удари топката с рамката на ракетата, което означаваше, че Димитров печели сет №1.

Втори сет

Началото за Григор Димитров във втория сет беше също толкова добро, колкото финала на първия. Бърз сервис гейм и 1:0.

Отговорът на Зверев не се забави и паритетът беше мигновенно възстановен.

Второто подаване от сета се оказа проблемно за родния тенисист. Напрежението се покачи при 40:40, но две добри отигравания го измъкнаха

Българинът опита максимално да затрудни Зврев и при малко повече късмет можеше да постигне голям успех. Германският играч обаче се справи – 2:2.

Петият гейм премина под контрола на Гришо, който показа усет и увереност. Съперникът му се задържжа до 40:30, но въпреки това загуби.

Зверев имаше затруднения, които Григор му създаде, но до пробив не се стигна.

Подаването на Димитров премина през нов критичен момент и 40:40 след непредизвикана грешка. Ситуацията обаче се разви добре след страхотна комбинация и мощен сервис, за да се стигне до нов аванс.

Добрата игра на Зверев във втория сет се потвърди с гейм на нула.

Григор трябваше да претърпи разочарование при 15:15, когато агуби красиво разиграване. Тогава началният удар отново дойде на помощ и при 5:4 напрежението отиде при Зверев.

При 30:0 и в полза на Димитров се стигна до разиграване, което той загуби. Последва пълен обрат за Александър, което ознааваше, че сетът продължава.

Българската ракета не намали темпото и бързо стигна до шести спечелен гейм в този сет. 

Зверев не убеди, но все пак затвори гейма и прати сета в решаващ тайбрек.

В тайбрека Зверев вдигна оборотите и беше на по-високо ниво. Германецът имаше успех с почти всеки удар, което му донесе успех със 7:4 и 1:1 при сетовете.


LIVE Григор Димитров – Александър Зверев 6:76:4


 





Източник Gong.bg