НА ЖИВО: Гран при на Япония, Верстапен е лидер – Моторни – Формула 1

0
62


Точно в 8:00 часа българско време стартира състезанието за голямата награда на Япония във Формула 1. Състезанието на „Сузука” стартира с катастрофа между Дани Рикардо и Алекс Албън, които се удариха още във втория завой след старта и излетяха от пистата. Двамата се забиха в предпазната стена покрай трасето, а състезанието веднага бе прекратено, за да могат да бъдат поправени щетите. Двамата пилоти останаха невредими след инцидента.

След близо половинчасово забавяне, състезанието все пак бе подновено. То бе рестартирано, като пилотите отново се наредиха на стартовата решетка. Верстапен статрира без никакви проблеми и запази първата си позиция пред Перес, като Норис и Сайнц също запазиха своите места.

Надпреварата може да гледате на живо в ефира на DIEMA SPORT 3, както и на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg също ще проследим най-важното от старта.

BGNES

Макс Верстапен си осигури полпозишън, след като надви съотборника си в Ред Бул Серхио Перес в квалификацията на пистата “Сузука”.

Верстапен доминираше в първите две част на квалификацията и изглеждаше сигурен победител, но Перес бе много бърз в последната си обиколка и остана на едва 0.066 секунди от трикратния световен шампион.

В крайна сметка двата болида на Ред Бул ще стартират от първа редица. Ландо Норис от Макларън даде трето време, а до него ще се нареди пилотът на Ферари Карлос Сайнц, който спечели последното състезание в Австралия.

Мерцедес отново се представи незадоволително, като Люис Хамилтън даде седмо време, а Джордж Ръсел – девето, като Ръсел може да изтърпи и наказание за опасна маневра.

НА ЖИВО

1/53

Състезанието в Япония стартира с катастрофа още в първата обиколка. Още при втория завой на трасето Алекс Албън докосна гумата на Дани Рикардо, като и двамата излетяха от пистата и се забиха в предпазната стена. Добрата новина за тях е, че и двамата са невредими.

08:32 Състезанието е подновено след близо половинчасово прекъсване. 

4/53 

Верстапен води на Перес след рестарта, като в колоната следват Норис, Сайнц, Алонсо и Пиастри. Хамилтън бе изпреварен от Льоклер за седмата позиция.

12/53

Ландо Норис първи влиза в бокса за твърди гуми, а обиколка по-късно бе последван от съотборника си Пиастри.

Gulliver/GettyImages

16/53

Перес и Сайнц влизат заедно в бокса и залагат на нови средно твърди гуми. В 16-ата обиколка дойде и първото спиране на Верстапен, който се завърна на пистата на трета позиция.  

21/53

Макс Верстапен си върна първата позиция в колоната, след като в първия завой изпревари Льоклер, използвайки системата DRS. Сайнц също направи изпреварване и мина пред Джордж Ръсел.

.





Източник Gong.bg