на граждани и общини, трябва да е грижата за паметта на починалите

0
57


И сто пъти да напишем, че начинът, по който уважаваме паметта на починалите близки, роднини и приятели, е мерило колко сме цивилизовани като общество, това едва ли ще промени тъжната реалност колко занемарени са гробищата. И това не се отнася само до София, Пловдив или други градове – навред картината е такава: изоставени гробове, неподдържани пътеки между тях, боклуци и натрупана от години подивяла растителност и саморасли дървета. 

А когато общинарите попитат кой да се грижи за гробовете, щом парите не стигат, гражданите (обикновено) вдигат рамене и отговарят, че плащат данъци, следователно общината трябва да носи отговорност.

Изходът от тази тягостна картина може да бъде само един – общините наравно с гражданите трябва да поемат грижата за гробищните паркове. Хората да чистят вечния дом на своите покойници, а общината – да поддържа алеите и да се грижи за растителността. Иначе няма как да се промени към по-добро сегашната обща немара на гробищата. А тя освен всичко друго е и грижа за паметта на близките ни покойници.

Повече по темата четете тук.





Източник 24часа