Над 300 представителки на националното ръководство и областните структури на Жени ГЕРБ участваха в национална конференция в София

0
65



Над 300 представителки на националното ръководство и областните структури на Жени ГЕРБ (ЖГЕРБ) участваха в двудневна национална конференция на ЖГЕРБ в София, съобщи Анжела Димчева, член на Управителния съвет на Жени ГЕРБ – София. Събитието на тема „Европейският избор: избори, развитие и лидери“ се организира и с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“. 

В съвещанието се включиха и Мария Габриел – бивш вицепремиер и министър на външните работи, Росица Кирова – зам.-председател на НС, Норберт Бекман-Диркес – директор на фондация „Конрад Аденауер“ , Владислав Горанов – бивш министър на финансите, Алина Стефанова – зам.-председател на Младежи ГЕРБ  и Димитър Ганев – политолог.

Мария Габриел разясни как функционира Европейският парламент и представи Манифеста на ЕНП – план за действие до 2030 г.  в 39 страници. Слоган на Манифеста е „Нашата Европа е сигурен и добър дом за хората“. „Ние искаме една Европа, която подкрепя семействата и има равенство между половете и поколенията. Европа, която инвестира в наука и здравеопазване. Ние ще се борим за инвестиции в отбраната, за да се облегнем на дългосрочна политика за сигурност“ – по тези акценти в Манифеста на ЕНП говори Мария Габриел.

Зам.-председателят на парламента Росица Кирова изведе на фокус проблемите на Североизточна България и говори за женската солидарност. Тя изтъкна подкрепата, която ГЕРБ получава от Европейската народна партия и допълни, че в листите за кандидати за евродепутати трябва да има смели, достойни кандидати. „България не е София, затова ние сега трябва да обиколим всички райони и да говорим лично с всеки човек – дамите умеят да убеждават“, каза още Кирова. 

Събитието се водеше от Екатерина Йорданова – общински съветник в Столичната община и председател на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ. Тя обяви, че от структурата са организирали форуми на жените в 19 области. Предстоят още 9 форума, които ще приключат преди изборите. Призовавам общинските и областни ръководители да подредят балансирани листи, в които дамите да са достойно представени, каза още Йорданов. 

Тази сутрин основна тема на конференцията беше „Дигитално участие на жените“, а финал на двудневния форума постави Молебен на жените на България за мир, отслужен в храм „Света София“.

На 30 март Разград беше домакин на регионална академия на Жени ГЕРБ. Във форума, посветен на жените в политиката, участват дами от структурите на партията от областите Разград, Търговище, Шумен, Силистра и Добрич.



Източник БТА