Надявам се да сформираме широка коалиция срещу статуквото и “сглобката” за предстоящите избори, каза в Плевен Румен Петков

0
56



Водим разговори и се надявам да сформираме широка коалиция срещу статуквото и “сглобката” за предстоящите избори. Това каза днес председателят на ПП АБВ Румен Петков на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен. 

Той допълни, че усилията са насочени към формиране на една коалиция и за изборите за Европейски парламент, и за предсрочния вот за Народно събрание. 

“Заявили сме готовност да водим разговори с всички леви партии, включително и с БСП. Този стремеж на БСП да тъне в собствената си самота, да разритва, изключва, изпъжда, изгонва свои активисти, като започнем от Бургас, минем през Плевен и стигнем до София, не мога да си го обясня. Убеждението на “Левицата!” е, че консолидацията на лявото няма алтернатива, а липсата ѝ обслужва определени интереси”, коментира Петков. 

Той отбеляза, че от българските граждани зависи какво ще имаме на 10 юни. “Преди много години на 9 юни сме имали преврат, да се надяваме, че този път ще имаме един разумен избор, който ще ни даде усещане, че имаме държава. Всеки български гражданин трябва да си даде сметка, че участието в избори е задължително. Не приемам тезата, че българите са изморени от избори”, заяви лидерът на ПП АБВ.

“Случката в Агенция “Митници” трябва да бъде показана на обществото в пълнота, защото тук и там се прокрадват снимки, етюди от показания. И когато това се прави по този начин, обществото, освен деморализацията и отвращението от държавата и нейните институции, остава усещането, че някой целенасочено подхвърля по нещо”, коментира още актуалните теми Петков. Според него е нелепо обяснението на главния секретар на МВР Живко Коцев, че е подал оставката си под натиск. 



Източник БТА