Млада двойка от Разград избра да се врече във вярност сред декорите на древния римски град Абритус

0
57



Млада двойка от Разград избра да се врече във вярност сред декорите на древния римски град Абритус. Бракосъчетанието на младата двойка извърши кметът на Общината Добрин Добрев, съобщиха от общинската администрация.

Ивангелина Цонева и Васил Власов бяха избрали ритуалът, с който започва семейният им живот, да бъде извършен на територията на Археологическия резерват „Абритус”. За 2024 г. това бе първото бракосъчетание сред руините на древния римски град. Кумуваха приятели на двамата младоженци – Девора Вичева и Мартин Минков. 

Добрев провери надлежността на представените документи и, след като се увери в категоричната воля на булката и младоженеца да станат семейство, обяви гражданския брак за сключен и го потвърди с подписа си и с гербовия печат на Община Разград. Удостоверението за сключен граждански брак бе връчено на Ивангелина, която прие за свое фамилно име фамилията на съпруга си – Власова, посочват от общината.

Двамата младоженци получиха и символичен подарък от кмета – икона на Свети Мина, който е пазител на семейното огнище. „Поставете я на специално място и в трудни моменти се уповавайте на нея, макар да съм убеден, че ви предстоят само хубави моменти заедно”, обърна се Добрев към новото семейство Власови, допълват от общината. 

Археологическият резерват “Абритус” и Етнографският музей в Разград са предпочитани места за сключване на брак от младите двойки.

/ВД/



Източник БТА