“Мартенски музикални дни” в Русе събира за първи път на една сцена музикантите Албена Данаилова, Александър Сомов и Надежда Влаева

0
69


Цигуларката Албена Данаилова, виолончелистът Александър Сомов и пианистката Надежда Влаева ще свирят за първи път заедно в този състав тази вечер в Доходното здание в Русе. Концертът на клавирното трио е част от 63-тото издание на международния фестивал “Мартенски музикални дни”, съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова. 

Програмата на концерта включва изпълнение на творби от Рамо, Буланжe, Франсе, Равел и Пиацола. 

“Ние сме много горди с тази програма. Имам честта да се съберем с тези прекрасни музиканти и да правим музика. И тримата сме радостни, че ще музицираме заедно. За първи път свиря на “Мартенски музикални дни”, каза пианистката Надежда Влаева. 

По думите на Александър Сомов програмата тази вечер е изключително разнообразна. 

Албена Данаилова каза, че се радва много за концерта тази вечер, тъй като досега не е участвала във фестивала. 

Шейсет и третото издание на фестивала “Мартенски музикални дни” в Русе ще приключи утре вечер. 

Музикалният форум е една от най-дългогодишните и реномирани фестивални сцени в България. Това е фестивал с модерна програмна стратегия и висок обществен рейтинг. Основан през 1961 година и организиран от Община Русе, всяка година той превръща града в място за срещи на елитни артисти от световната и европейската музикална сцена, посочват организаторите.

БТА е сред основните медийни партньори на фестивала. 

/АКМ/



Източник БТА