Локализиран е големият пожар в Карлово

0
140

©

Локализиран е големият пожар, избухнал днес по обед между град Баня и хисарското село Михилци. В гасенето на огъня се включиха служители на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението“ от Карлово, противопожарни екипи от Хисаря, Пловдив, Раковски и Стамболийски, 37 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, хеликоптер Cougar с екипаж от 24-та авиобаза Крумово, както и доброволци, става ясно от информация на Община Карлово.

Община Карлово осигури на всички екипи, останали на място, питейна вода и храна, предостави и своята водоноска в помощ на огнеборците.

Няма опасност за населението в района.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов и директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Пловдив – комисар Георги Мангараков, бяха в района на пожара в землището на община Хисар.

Междувременно възникна пожар и на републикански път III-641 в близост до Винарска изба “Розова долина“ в град Баня. Той е напълно овладян. Това съобщи д-р Кабаиванов, който бе на място заедно с комисар Мангараков.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник