Лариса Илиева подрежда изложбата „Сезони на дъгата“ в „Галерия 88 Камен Попов“

0
64


Лариса Илиева представя новата си изложба в столичната „Галерия 88 Камен Попов“. Вернисажът на експозицията „Сезони на дъгата“ ще бъде на 11 април, съобщават от галерията.

„Предстоящата изложба „Сезони на дъгите“ в „Галерия 88 Камен Попов“ е живописен пачуърк от изображения, времеви интервали и настроения, открояващи надеждата като движещ фактор и механизъм за оцеляване на хората в трудни моменти. Днешната свръхконсуматорска действителност ежедневно ни сблъсква с насилие и безумна конфронтация между хората, на места израждаща се в тотална омраза и войни. Моята реакция на художник е да обърна поглед към природата, от която черпя вдъхновение и бягство от негативите на времето. В нея откривам естествения баланс и красота в живота, заемащи в картините ми знаците на доброто, заложено във всеки човек“, разказва художничката.

По думите й, заглавието „Сезони на дъгите“ е метафора на феномена на преминаването на слънчевите лъчи през дъждовните капки в атмосферата и стойностните неща в човешкото общуване. Това са ярките, позитивни състояния на духа и разума, облагородяващи и придвижващи човека напред. Авторката на изложбата отбелязва, че ореолът на чистата, съзидателна човешка същност, в случая е символично закодирана с думата „дъга“. Тя се появява в определени отрязъци на времето – „сезони“, в който личността се стреми към усъвършенстване и добри дела. „Този  процес на вътрешна светлина се заражда след пречупване на капките на отрицанието, ненавистта и злото в благотворно излъчване на доброто“, казва Илиева.

 Лариса Илиева е художничка на свободна практика, която живее и работи в Париж, Франция. През 1996 г. завършва Факултета по изобразителни изкуства към Университета „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново, със специалност „Живопис“ в класа на проф. Н. Русчуклиев. След 2009 г. Лариса разделя творческата си работа и живот между Париж, Франция и България. Лариса Илиева успешно развива новата си живописна линия, има повече от 20 самостоятелни изложби в България, Франция, Люксембург, САЩ и участва в множество международни групови изложби. 

/ВСР

/ХК/



Източник БТА