Кметът на София дари картина за търга на Виенския бал в столицата

0
70


Васил Терзиев бе придружен на събитието от дъщеря си Ива Терзиева

Кметът на София Васил Терзиев дари картина от личната си колекция за благотворителния търг по време на Виенския бал в столицата. 23-ото издание на изисканото събитие се състоя на 23 март в столичния хотел “Маринела”.

Картината, с която Васил Терзиев се раздели за благородна кауза, се казва “Орлов мост” и е на художника Любомир Арнаудов. Тя бе продадена за 5 хиляди лева. 

Виенският бал се състоя под патронажа на кметовете на София и Виена – Михаел Лудвиг (който не можа да присъства), и на посланика на Австрия в България г-жа Андреа Икич-Бьом.

Присъстваха не само представители на бизнеса и културата, но също и политици. Кметът на София бе придружен от дъщеря си Ива Терзиева. Почетни гости бяха заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и съпругът ѝ, заместник-министърът на вътрешните работи Ивелина Дундакова, която също бе със съпруга си. Сред специалните гости бе и посланикът на Унгария Миклош Борош. 

Гостите имаха удоволствието да се насладят не само на изискано меню, но и на богата музикална програма, създадена от продуцента на бала проф. Румен Нейков. Солистите на Националния музикален театър Олга Динова и Стефан Петков изпълниха произведения от Роберт Щолц и Франц Лехар. А в полунощ всички танцуваха кадрил под ръководството на Рафаела Пегани, хореограф от Виена. 

За да се наберат средства за благотворителната кауза на бала, гостите се включиха в търг и томбола, водени от Мая Косева, член на Управителния съвет на Виенския клуб. На търга освен картината, дарена от Васил Терзиев, имаше още пет предмета, а общата сума, събрана и с томболата, е 30 330 лева. Освен това бе получено и целево дарение в размер на 12 000 лв. за каузата, подкрепяща проекта на сдружение “Педиатри за бъдеще” за обучение на млади лекари и студенти по медицина, които ще се посветят на детското здравеопазване. “Към тези суми ще се прибавят и средствата, които ще останат след счетоводното приключване на събитието”, каза Мария Нейкова, организатор на бала.

 





Източник 24часа