Кметът на Ловеч забрани целогодишното къпане във всички водни обекти, които са публична общинска собственост

0
52



Кметът на Ловеч Страцимир Петков забрани със заповед целогодишното използване за къпане на всички водни обекти, които са публична общинска собственост – канали, реки и язовири, на територията на община Ловеч. Това съобщиха от общинската администрация.

За къпане е разрешено използването на водни обекти, предназначени за това и отговарящи на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи. На собствениците на плувни басейни е разпоредено да осигурят обезопасяването им. 

Предохранителните мерки кметът Петков възлага на собствениците на водни обекти и басейни, а за общинските водни обекти – на кметовете и кметските наместници на населените места. Служителите на Районното управление на МВР, служителите на отдел „Контрол и сигурност“ към Община Ловеч и кметовете и кметските наместници на селата могат да издават актове при нарушение.

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на заместник-кмета инж. Петър Маринов, информираха още от Общината. 

БТА припомня, че и кметът на Троян Донка Михайлова забрани къпането и плуването в необезопасени и неохраняеми водни площи на територията на общината.

 

/БИ/



Източник БТА